Мъжки обувки

Мъжки обувки 

Съдържа 1002 продукта.
за страница
Показване на 181 - 225 от 1002 артикула
Показване на 181 - 225 от 1002 артикула
Мъжки обувки

Видове мъжки обувки и историите за произхода им                                  
                            мъжки обувки Мегияс

Най-важните модели мъжки обувки 

Мъжката мода е от огромно значение за човечеството и развитието на модната индустрия. Днес искаме да ви представим седемте най-важни модела мъжки обувки, които са известни в мъжката модна индустрия. Вс...

Видове мъжки обувки и историите за произхода им                                  
                            мъжки обувки Мегияс

Най-важните модели мъжки обувки 

Мъжката мода е от огромно значение за човечеството и развитието на модната индустрия. Днес искаме да ви представим седемте най-важни модела мъжки обувки, които са известни в мъжката модна индустрия. Всеки мъж, който обича мъжките обувки и държи на стила си , трябва да има в гардеробната си всичките 7 модела мъжки обувки, които ще ви изброим днес. Заинтригувахте ли се кои ли са тези седем модела? Няма да ви държим в напрежение повече!

Модел “Дерби”

мъжки обувки мегияс 3


Точния произход на този вид мъжки обувки – Дерби не е много ясен. Една от версиите за произхода е , един от графовете на Дерби започнал да има проблеми с мъжките обувки, които носел след неясен инцидент, вероятно силен удар. Личният му обущар тогава се наложило да изработи специфични и индивидуални мъжки обувки за него, за да реши проблема. Така той измислил мъжката обувка модел Дерби. Друг интерес факт е, че  това име се използва само в Европа, защото в Америка този модел мъжки обувки се нарича всъщност Блъчър, защото формата му наподобява формата на ботушите на войниците на Блюхер.


Модел "Оксфорд" Този тип е може би най-известния модел в днешно врем. Той е един от най-елегантните модели мъжки обувки и всеки държащ на външния си вид мъж има в гардероба си поне един чифт от тези така популярни.
Интересен Факт е че първоначално тези мъжки обувки са били с височина до над  глезена. В  последствие  започва да се произвежда в доста по-нисък вариант, както я виждаме и в днешно време.Учени от престижния колеж в Англия Оксфорд по това време около 19-ти век решават че тази мъжка обувка би била много по-удобна, ако е с височина под глезена отколкото, ако е висока тип ботуш или бота защото този вид мъжки обувки би били много по-модерни  и биха се съчетавали със стила на облекло.
Оксфорд бързо се популяризира и се превръща в една от най носените летни мъжки обувки и става неразделна част от модните ревюта и като цяло от модерната мъжка мода по света. С времето първоначалният летен модел мъжка обувка Оксфорд е с тънка кожена подметка. Бързо се превръща в модел подходящ и за зимните месеци, единствената разлика е по-здравата и дебела подметка подходяща както за лошо време и за по-студено есенно време.  Визията на Оксфорд е много лесно разпознаваема поради характерните си черти. Оксфорд е елегантен модел мъжка обувка, изчистена с перфорация, която може да бъде реална или просто като детайл. Тези мъжки обувки се изработват предимно от естествена кожа,  предимно телешка или кордова,  най-често може да я срещнете  в черно и кафяво, но има и много други разновидности на цветове и материали. Могат да бъдат както в светлата гама така и в тъмната, но за предпочитане е тъмната. Днес черният модел Оксфорд се смята за перфектната официална обувка, подходяща за съчетаване с костюми. Идеална е както за ежедневни бизнес срещи, така и за официални поводи. Мъжките обувки от този тип, които са изработени с тънка кожена подметка са обявени за най-елегантните. Вариантите на мъжки обувки Оксфорд изработени от естествен велур обикновено са по-груби визуално и често са изработени с по-дебела подметка за да отива на грубината, която излъчва тази мъжка обувка. Те са подходящи както за случайна среща, така и за предварително уговорена среща с човек, за когото си заслужава да обърнем внимание на детайлите в облеклото ни.

мъжки обувки мегияс 2
Модел Брог (понякога срещани и като Будапестър)Въпреки интересното наименование на този модел мъжки обувки, те реално не произлизат от Будапеща. Но въпреки подвеждащото име, все пак мъжките обувки Брог са много полулярен модел сред унгарските обущари.  Мъжките обувки “Будапеща” всъщност произлизат от селските райони на Ирландия и Шотландия и се наричат Бройг.  Всъщност дизаинът на тези мъжки обувки тръгва от овчарите, които пробивали дупки в Кожените си мъжки обувки за да се отърват от водата, която навлизала в обувките им, когато минава ли през блатистите пасища. След това тази практика започва да става традиция и за ловците на шотландското поземлено благородство. А не много по-късно след това става и традиция за цялото общество. Този тип мъжка обувка се е утвърдил във времето като здрава и спортна мъжка обувка.
Мъжката обувка Брог е много лесно разпознаваема, защото в горната част е изработена от черна или кафява телешка кожа, понякога се прави и от кордовска кожа, но по-често този модел се среща в Америка. Друг актуален цвят е кафявият велур. Той също е доста типичен за модел Брок. В черно този модел е подходящ за ежедневен бизнес, но не и за официални случаи, а  кафявият цвят се използва по ежедневни дни или разходки в неработен  ден.

Модел Chukka BoatТози модел е може би най-известен сред италианците, защото се използва както за ежедневен бизнес така и често се носи фланелени костюми. Немците от друга страна преоткриват този модел като обувка, която да носят в свободното си време и я носят предимно на дънки.

Още